Tradicinė burokėlių mišrainė Kūčioms

Autorius:
Loreta

Produktai labai paprasti, paruošti išties lengva, o skonis – puikus. Gamindama šią mišrainę – svogūnus pakepinu su trupučiu aliejaus, tuomet mišrainė būna švelnesnio skonio, o tokią mėgsta bei noriai valgo vaikai.

Jei mėgstate nekepintų svogūnų skonį mišrainėse, svogūnus galite dėti ir nekepintus, ruoškite taip – kaip mėgstate labiau. Jei svogūnų nekepinsite – būtinai į mišrainę įpilkite šiek tiek aliejaus. Galima pašlakstyti ir citrinos sultimis. Mums šią mišrainę labai patinka valgyti kūčių vakarienės metu su kepta žuvimi.

Receptas

Labai gardi, tradicinė burokėlių mišrainė, be majonezo, tad tiks Kūčioms.
Porcijos 4

Ingredientai

  • 4 virti burokėliai nedideli
  • 1 virta morka didelė
  • 3 virtos bulvės nedidelės
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių konservuotų
  • 4 marinuoti agurkėliai nedideli
  • 20 ml aliejaus
  • 1 žiupsnis krapų smulkintų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų

Instrukcijos

  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  • Beriame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pabarstome druska, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Atvėsiname.
  • Virtą morką, bulves, burokėlius, marinuotus agurkėlius supjaustome smulkesniais kubeliais.
  • Į dubenį beriame pjaustytas daržoves, kepintus svogūnus, konservuotas pupeles, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais.
  • Išmaišome. Ant viršaus beriame smulkintų krapų.

Pabaiga

Tradicinė burokėlių mišrainė kūčioms paruošta, skanaus!
Receptas publikuotas ir tinklaraštyje life.lorjus.com

Daugiau