Ko gero dažnas pasakytų, kiek šeimininkių, tiek ir šaltibarščių receptų ir nesuklystų. Juk kiekviena šeimininkė turi savų gudrybių, kaip paruošti pačius skaniausius šaltibarščius. O kiek dar įvairiausių patarimų galima sužinoti socialiniuose tinkluose, galbūt ne visi visiems priimtini, bet pavyksta sužinoti ir kai ką labai naudingo. Pvz. prieš keletą metų vienoje facebook’o grupėje mama Monika pasidalino patarimu kaip dar skaniau paruošti agurkus ir žalumynus šaltibarščiams, ši idėja man taip patiko, kad lyg šiol ja mielai pasinaudoju, ačiū Tau Monika labai!
Taip paruošti agurkėliai, krapai ir svogūnų laiškai ypač tinka ir jei šaltibarščius gaminate su orkaitėje keptais arba virtais burokėliais. Aš pati visuomet šaltibarščius stengiuosi pasigaminti iš vakaro. Per naktį pastovėję šaldytuve sekančią dieną būna gražesnės ir daug ryškesnės spalvos, taip pat – tobulai šalti.
Receptas
Ingredientai
- 1 l kefyro šaltibarščiams
- 570 g marinuotų burokėlių
- 2 trumpavaisių agurkėlių
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 1 pundelio krapų
- 1 pundelio svogūnų laiškų
- 1 žiupsnio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
Instrukcijos
- Į gilesnę lėkštę dedame pjaustytus, nuluptus agurkėlius, smulkintus krapus, svogūnų laiškus.
- Beriame žiupsnį druskos, arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
- Į puodą supilame šaltibarščių kefyrą, dedame marinuotus burokėlius, su druska ir cukrumi maišytus pjaustytus agurkėlius, krapus, svogūnų laiškus ir išmaišome.
- Prieš patiekiant įpjaustome kietai virtų kiaušinių.