Varške įdarytos kriauklelės

Autorius:
Loreta

Dienai kai nesinori mėsos patiekalų – labai gardžios varške įdarytos kriauklelės su keptais pomidorais ir sūriu.

Gaminant šį apkepą, prieš įdarant makaronų kriaukleles jas būtina gerai apvirti pasūdytame vandenyje. Jei prieš įdarant kriauklelių neapvirsite, gali būti, kad kepimo metu jos nespės gerai iškepti ir liks kietos. Šviežius pomidorus galima keisti konservuotais savo sultyse.

Receptas

Patiks makaronų patiekalų mylėtojams.
Porcijos 5
Paruošti 25 min
Kepti 50 min

Ingredientai

  • 27 makaronų kriauklelės
  • 100 g "Gouda" sūrio
  • 15 g sviesto

Pomidorų padažui:

  • 10 nedidelių pomidorų
  • 1 galvutė svogūno
  • 1/2 a.š "Pikantiško" prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 v.š aliejaus

Varškės įdarui:

  • 500 g riebios varškės
  • 2 v.š grietinės
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 a.š "Pikantiško" prieskonių mišinio

Baltąjam padažui:

  • 1 v.š sviesto
  • 1 v.š miltų
  • 400 ml pieno
  • 1 a.š prieskoninių daržovių mišinio
  • 1 žiupsnelio druskos

Instrukcijos

  • Pomidorus įpjauname, apliejame verdančiu vandeniu.
  • Nulupame odeles ir smulkiai supjaustome.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  • Dedame kapotus svogūnus, pabarstome druska ir kepiname kol svogūnai suminkštės.
  • Dedame smulkintus pomidorus, pabarstome druska, pikantiškais prieskoniais ir keletą minučių pakepiname.
  • Sutriname el. trintuvu.
  • Į dubenį dedame varškę, porą šaukštų grietinės, pabarstome druska, pikantišku prieskonių mišiniu, įspaudžiame dvi česnako skilteles ir sutriname el. trintuvu.
  • Makaronų kriaukleles apverdame pasūdytame vandenyje.Išvirusias perliejame šaltu vandeniu.
  • Pasiruošiame baltąjį padažą – keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus ir maišydami po truputį supilame pieną.
  • Įberiame prieskoninių žolelių mišinio, druskos pagal skonį.
  • Kepimo indą patepame sviestu, tolygiai paskirstydami supilame trintų pomidorų padažą.
  • Imame virtas makaronų kriaukleles, įdedame po šaukštą pasiruošto varškės įdaro.Išdėliojame įdarytas kriaukleles.
  • Užpilame pasiruoštu baltuoju padažu.
  • Ant viršaus užberiame tarkuoto sūrio “Gouda”.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. (Aš kepiau įjungusi orkaitės funkciją “Kepimas su garais”, jei orkaitė tokios funkcijos neturi, rekomenduočiau kepimo indą pridengti folija)

Pabaiga

Varške įdarytos kriauklelės su keptais pomidorais ir sūriu paruoštos, prieš patiekiant pabarstome smulkintu baziliku. Skanaus!

Daugiau