Varškės apkepas su persikais

Autorius:
Loreta

Virtuvėje ant spintelės gulėjo nuliūdę persikai ir tiesiog prašėsi būti suvalgomi, tad sugalvojau šeimynai iškepti gardaus varškės apkepo su jais. Toks varškės apkepas su persikais, mūsų šeimynos, yra vienas mėgstamiausių. Kvepiantis citrinomis ir vanile, purus, minkštas, tiesiog tirpstantis burnoje. Skanus, kaip koks gardžiausias pyragas.

Šį varškės apkepą gaminau su šviežiais, gerai prinokusiais persikais, kuriuos jei yra poreikis, galite keisti konservuotais. Bus taip pat labai gardu.

Receptas

Jei norisi ko nors truputėlį saldaus, bet kartu ir sotaus – kepkite varškės apkepą su persikais. Nenusivilsite.
Porcijos 6
Paruošti 15 min
Kepti 45 min

Ingredientai

  • 400 gramų riebios varškės
  • 120 mililitrų pieno
  • 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
  • 3 kiaušinių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 10 gramų vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 3 persikų
  • 1 žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
  • 10 gramų minkšto sviesto

Instrukcijos

  • Į dubenį beriame manų kruopas, užpilame pienu ir paliekame 5 minutėms išbrinkti.
  • Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  • Į dubenį dedame varškę, pabarstome druska, beriame paprastą ir vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilame kiaušinių trynius ir ištriname viską iki vientisos masės.
  • Įmaišome piene brinkintas manų kruopas.
  • Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo ir atsargiai įmaišome į tešlą.
  • Kepimo indą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
  • Dedame gabalėliais pjaustytus persikus.
  • Tolygiai paskirstydami supilame paruoštą tešlą.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Pabaiga

Varškės apkepas su persikais paruoštas. Jei mėgstate, prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite gabalėliais ir skanaukite dar karštą su natūralaus skonio jogurtu ar grietine. Skanaus!

Daugiau