Minkšti, sultingi ir labai gardūs, orkaitėje kepti, varškės ir vištienos kepsneliai su pomidorais ir sūriu. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę, tad kuo puikiausiai tinka dėtis ir į pietų dėžutes. Varškę šiems kepsneliams geriausia rinktis rūpesnę. Smulki, supakuota mažuose pakeliuose po 180g. netinka.
Kol vištienos kepsneliai keps orkaitėje, rekomenduoju pasiruošti padažą. Tiesiog keptuvėje išlydykite sviestą, įdėkite grietinės, tepamo lydyto sūrelio “Mildutė”, įberkite prieskoninių daržovių mišinio, smulkintų krapų, druskos pagal skonį, išmaišykite ir trumpai pašildykite. Patiekdami užpilkite ant iškepusių kepsnelių.
Receptas
Sultingų vištienos kepsniukų mylėtojams – tikrai patiks.
Ingredientai
- 500 g vištos krūtinėlės filė
- 300 g pusriebės varškės
- 100 g puskiečio sūrio "Gouda"
- 1 kiaušinio
- 3-4 nedidelių pomidorų
- 1 nedidelės paprikos
- 2 skiltelių česnako
- 1 a.š druskos
- 1 a.š prieskonių mišinio vištienai
Padažui:
- 20 g sviesto
- 2 v.š tepamo lydyto sūrelio
- 1 v.š grietinės
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio prieskoninių daržovių mišinio
- 1 žiupsnio smulkintų krapų
Instrukcijos
- Smulkiai supjaustome vištos krūtinėlę, papriką, pomidorus.
- Puskietį sūrį sutarkuojame smulkia tarkele.
- Į dubenį dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė, varškę, tarkuotą sūrį, pjaustytus pomidorus, papriką, įmušame kiaušinį, dedame tarkuotą česnako skiltelę, beriame druskos, prieskonių vištienai.
- Viską labai gerai išmaišome/išminkome.
- Iš pasiruoštos masės suformuojame norimo dydžio kepsnelius, kuriuos dedame ant kepimo skardos.
- Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Pabaiga
Varškės ir vištienos kepsneliai su pomidorais ir sūriu paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru, užpilame pasiruoštu padažu. Skanaus!