Varškės ir vištienos kepsneliai

Autorius:
Loreta

Mūsų šeimos pamėgti, sultingi, minkšti ir tikrai labai skanūs. Tokius varškės ir vištienos kepsnelius galima kepti ir iš maltos vištienos, bet su smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėle mūsų šeimai patinka labiau. Jei varškė papuolė drėgnesnė – įberkite šiek tiek miltų arba bulvių krakmolo. Skonis labai nepasikeis, bet varškės ir vištienos kepsneliai gausis tvirtesni.

Varškės ir vištienos kepsnelių masė gaunasi gana minkšta bei lipni, tad formuojant kepsnelius – būtinai sudrėkinkite rankas vandeniu, formuoti bus lengviau. Jei kepimo skarda linkusi pritraukti kepinius – naudokite kepimo popierių.

Receptas

Idėja greitiems bei lengviems pietums ar vakarienei – gardieji varškės ir vištienos kepsneliai kepti orkaitėje.
Porcijos 4
Paruošti 5 min
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 300 g riebios varškės
  • 400 g vištienos krūtinėlės filė
  • 1 kiaušinio
  • 1 saujelė smulkintų krapų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 žiupsnio druskos

Instrukcijos

  • Į dubenį dedame varškę, pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, beriame smulkintus krapus, įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinį, pabarstome druska.
  • Išminkome iki vientisos masės.
  • Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius, kuriuos dedame ant kepimo skardos.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Pabaiga

Varškės ir vištienos kepsneliai paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru, skanaus!

Daugiau