Varškės pyragėliai

Autorius:
Loreta

Pagaminami gana greitai bei lengvai, iš labai paprastų ingredientų ir yra labai skanūs.

Tinka ir pusryčiams, ir pietums prie puodelio naminio sultinio ar dubenėlio lengvos daržovių sriubos. Šie varškės pyragėliai man patys skaniausi ką tik iškepti, bet ir atvėsę skanūs, tad esant poreikiui galima išsikepti daugiau ir drąsiai dėtis į priešpiečių dėžutes.

Keletas patarimų gaminant šiuos pyragėlius

  • Neberkite viso recepte parašyto kiekio miltų iš karto, jei varškė sausesnė, gali būti, kad miltų reikės mažiau
  • Varškės pyragėlius formuoti bus lengviau – jei pirštus suvilgysite aliejumi
  • Paplotėlius darykite plonesnius – greičiau iškeps, o kepdami pyragėliai gražiai išsipūs
  • Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kepant ant per didelės kaitros – pyragėliai gali apdegti
  • Iškepusius pyragėlius padėkite ant popierinio rankšluoščio riebalų pertekliui susigerti
  • Įdarui galite dėti ir kitus mėgiamus ingredientus pvz. sūrį, dešrą, dešreles, kumpį ir pan.

Receptas

Lengvai pagaminami varškės pyragėliai su pikantiškos mišrainės įdaru.
Porcijos 6
Paruošti 30 min
Kepti 15 min

Ingredientai

Pyragėlių tešlai:

  • 400 g riebios varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š grietinės
  • 350 ml miltų
  • 1 a.š druskos
  • 1 a.š cukraus
  • 1/2 a.š kepimo miltelių
  • 3 v.š aliejaus

Pyragėlių įdarui:

  • 4 kiaušiniai kietai virti
  • 100 g sūrio fermentinio
  • 1 pundelis svogūnų laiškų
  • 1 v.š majonezo
  • 1 žiupsnelio druskos

Instrukcijos

  • Pirmiausia pasiruošiame įdarą – fermentinį sūrį, kietai virtus kiaušinius supjaustome smulkesniais kubeliais.
  • Svogūnų laiškus smulkiai supjaustome.
  • Visus pjaustytus ingredientus dedame į dubenį.
  • Pabarstome druska, įdedame majonezo ir gerai išmaišome.
  • Ruošiame tešlą pyragėliams – į dubenį dedame varškę, kupiną valgomąjį šaukštą grietinės, įpilame aliejaus, beriame NE VISUS IŠ KARTO apie 300ml. miltų, druską, cukrų, kepimo miltelius, įmušame kiaušinius.
  • Išminkome.
  • Jei minkant tešla labai limpa prie rankų ir jaučiasi, kad trūksta miltų, minkydami įberiame dar truputį miltų.
  • Tešla turi būti panašiai kaip varškės čeburekams, minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų.
  • Aliejumi suvilgytais pirštais imame šiek tiek tešlos, padarome ploną paplotėlį, ant viršaus dedame po valgomąjį šaukštą įdaro ir užspaudžiame suformuodami norimos formos pyragėlį.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  • Dedame suformuotus varškės pyragėlius.
  • Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 2-4 minutes priklausomai nuo dydžio.
  • Pyragėlius apverčiame, keptuvę uždengiame dangčiu ir dar kepame apie 2-4 minutes.

Pabaiga

Varškės pyragėliai su pikantiškos mišrainės įdaru paruošti, skanaus!

Daugiau