Nostalgiški, ypatingai mėgstami vaikų, lengvai ir greitai pagaminami virti varškėtukai grietinės ir sviesto padaže. Kuo puikiausiai tinkantys ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.
Juos gamindama dažniausiai renkuosi biresnę/rūpesnę varškę ir Jums tokią patariu rinktis. Ji ne tokia drėgna, tad nereikia dėti daug bulvių krakmolo ar manų kruopų, o ir varškėtukai išvirę būna ne kaip guminukai, bet minkšti ir labai gardūs.
Receptas
Patiks minkštučių varškėtukų mylėtojams.
Ingredientai
Puodui varškėtukų, kurių užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:
- 400 g pusriebės varškės
- 2 v.š bulvių krakmolo
- 5 v.š manų kruopų
- 1 didelio kiaušinio
- 1 saujos miltų
Padažui:
- 40 g sviesto
- 4 v.š grietinės
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio džiovintų prieskoninių daržovių mišinio
- 1 žiupsnio smulkintų krapų
Instrukcijos
- Į dubenį dedame varškę, imušame kiaušinį, beriame manų kruopas, bulvių krakmolą.
- Pabarstome druska ir labai gerai išminkome.
- Plėšome tešlą į gabaliukus ir ant miltais pabarstyto paviršiaus formuojame juosteles – pailgas dešreles, kurias supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
- Paruoštus varškėtukus sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, kuriems iškilus į paviršių, verdame apie 3-5min. ant silpnos ugnies.
- Kol varškėtukai verda pasiruošiame padažą – keptuvėje išlydome sviestą, įdedame grietinės, pabarstome druska, beriame smulkintus krapus, prieskoninių daržovių mišinio.
- Išmaišome ir maždaug minutę pašildome.
Pabaiga
Į pasiruoštą padažą sudedame virtus varškėtukus, atsargiai išmaišome ir patiekiame. Varškėtukai grietinės ir sviesto padaže paruošti, skanaus!