Varškėtukai

Autorius:
Loreta

Nostalgiški, ypatingai mėgstami vaikų, lengvai ir greitai pagaminami virti varškėtukai grietinės ir sviesto padaže. Kuo puikiausiai tinkantys ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Juos gamindama dažniausiai renkuosi biresnę/rūpesnę varškę ir Jums tokią patariu rinktis. Ji ne tokia drėgna, tad nereikia dėti daug bulvių krakmolo ar manų kruopų, o ir varškėtukai išvirę būna ne kaip guminukai, bet minkšti ir labai gardūs.

Receptas

Patiks minkštučių varškėtukų mylėtojams.
Porcijos 4
Paruošti 10 min
Kepti 15 min

Ingredientai

Puodui varškėtukų, kurių užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:

  • 400 g pusriebės varškės
  • 2 v.š bulvių krakmolo
  • 5 v.š manų kruopų
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 saujos miltų

Padažui:

  • 40 g sviesto
  • 4 v.š grietinės
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio džiovintų prieskoninių daržovių mišinio
  • 1 žiupsnio smulkintų krapų

Instrukcijos

  • Į dubenį dedame varškę, imušame kiaušinį, beriame manų kruopas, bulvių krakmolą.
  • Pabarstome druska ir labai gerai išminkome.
  • Plėšome tešlą į gabaliukus ir ant miltais pabarstyto paviršiaus formuojame juosteles – pailgas dešreles, kurias supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  • Paruoštus varškėtukus sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, kuriems iškilus į paviršių, verdame apie 3-5min. ant silpnos ugnies.
  • Kol varškėtukai verda pasiruošiame padažą – keptuvėje išlydome sviestą, įdedame grietinės, pabarstome druska, beriame smulkintus krapus, prieskoninių daržovių mišinio.
  • Išmaišome ir maždaug minutę pašildome.

Pabaiga

Į pasiruoštą padažą sudedame virtus varškėtukus, atsargiai išmaišome ir patiekiame. Varškėtukai grietinės ir sviesto padaže paruošti, skanaus!

Daugiau