Nostalgiški, ypatingai mėgstami vaikų, lengvai ir greitai pagaminami virti varškėtukai grietinės ir sviesto padaže. Kuo puikiausiai tinkantys ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/08/Virti-varsketukai-600x400.jpg)
Juos gamindama dažniausiai renkuosi biresnę/rūpesnę varškę ir Jums tokią patariu rinktis. Ji ne tokia drėgna, tad nereikia dėti daug bulvių krakmolo ar manų kruopų, o ir varškėtukai išvirę būna ne kaip guminukai, bet minkšti ir labai gardūs.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/08/Varsketukai-grietines-ir-sviesto-padaze-400x600.jpg)
Patiks minkštučių varškėtukų mylėtojams.
Ingredientai
Puodui varškėtukų, kurių užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:
- 400 g pusriebės varškės
- 2 v.š bulvių krakmolo
- 5 v.š manų kruopų
- 1 didelio kiaušinio
- 1 saujos miltų
Padažui:
- 40 g sviesto
- 4 v.š grietinės
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio džiovintų prieskoninių daržovių mišinio
- 1 žiupsnio smulkintų krapų
Instrukcijos
- Į dubenį dedame varškę, imušame kiaušinį, beriame manų kruopas, bulvių krakmolą.
- Pabarstome druska ir labai gerai išminkome.
- Plėšome tešlą į gabaliukus ir ant miltais pabarstyto paviršiaus formuojame juosteles – pailgas dešreles, kurias supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
- Paruoštus varškėtukus sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, kuriems iškilus į paviršių, verdame apie 3-5min. ant silpnos ugnies.
- Kol varškėtukai verda pasiruošiame padažą – keptuvėje išlydome sviestą, įdedame grietinės, pabarstome druska, beriame smulkintus krapus, prieskoninių daržovių mišinio.
- Išmaišome ir maždaug minutę pašildome.
Pabaiga
Į pasiruoštą padažą sudedame virtus varškėtukus, atsargiai išmaišome ir patiekiame. Varškėtukai grietinės ir sviesto padaže paruošti, skanaus!