Labai gardus, sodrios žalios spalvos – vasariškas krapų pesto, daug kam gerai žinomas, kaip „Krapesto”.

Tinkantis beveik prie visko – ir kaip užtepėlė sumuštiniams, ir kaip pagardas salotoms.
Receptas

Jei mėgstate klasikinį bazilikų pesto ir šis krapų pesto patiks.
Ingredientai
- 150 g anakardžių riešutų
- 1 pundelis krapų
- 90 g kietojo sūrio
- 100 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 2 skiltelės česnako
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 v.š citrinos sulčių
Instrukcijos
- Sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol atsiras malonus aromatas, pakepiname ankardžių riešutus.
- Į indą dedame smulkintus krapus, kepintus anakardžių riešutus, tarkuotą sūrį, česnako skilteles.Įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus, beriame žiupsnelį druskos ir viską labai gerai sutriname el. trintuvu iki vientisos masės.
- Paruoštą krapų pesto supilame į vieną didesnį ar du mažesnius stiklainukus, laikome šaldytuve.
Pabaiga
Gardiname sumuštinius, kiaušinių, bulvių, makaronų, daržovių patiekalus, sriubas ar salotas. Skanaus!