Vasariškas Krapų Pesto

Autorius:
Loreta

Labai gardus, sodrios žalios spalvos – vasariškas krapų pesto, daug kam gerai žinomas, kaip „Krapesto”.

Tinkantis beveik prie visko – ir kaip užtepėlė sumuštiniams, ir kaip pagardas salotoms.

Receptas

Jei mėgstate klasikinį bazilikų pesto ir šis krapų pesto patiks.
Porcijos 2
Paruošti 15 min

Ingredientai

  • 150 g anakardžių riešutų
  • 1 pundelis krapų
  • 90 g kietojo sūrio
  • 100 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 v.š citrinos sulčių

Instrukcijos

  • Sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol atsiras malonus aromatas, pakepiname ankardžių riešutus.
  • Į indą dedame smulkintus krapus, kepintus anakardžių riešutus, tarkuotą sūrį, česnako skilteles.Įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus, beriame žiupsnelį druskos ir viską labai gerai sutriname el. trintuvu iki vientisos masės.
  • Paruoštą krapų pesto supilame į vieną didesnį ar du mažesnius stiklainukus, laikome šaldytuve.

Pabaiga

Gardiname sumuštinius, kiaušinių, bulvių, makaronų, daržovių patiekalus, sriubas ar salotas. Skanaus!

Daugiau