Receptas
Gardi vištiena su pievagrybiais baltame padaže.
Ingredientai
- 400 g vištienos krūtinėlės filė
- 8 pievagrybių
- 2 marinuotų agurkėlių
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 1 stiklinės pieno
- 100 ml. sūdyto sultinio
- 1 pundelio krapų
- 10 svogūnų laiškų
- 20 ml aliejaus
- 1 žiupsnio druskos
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 2 skiltelių česnako
Instrukcijos
- Gilesnėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įspaudžiame česnako skilteles ir keletą minučių pakepiname.
- Dedame pjaustytus pievagrybius, išmaišome, užpilame švelniai sūdytu sultiniu ir keptuvę uždengę dangčiu patroškiname 10 minučių.
- Beriame miltus ir nuolat maišydami supilame pieną, kaitiname iki užvirimo, burokine tarkele įtarkuojame marinuotus agurkėlius, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus.
- Išmaišome ir keletą minučių patroškiname.
- Patiekiame su mėgiamu garnyru – aš patiekiau su virtais grikiais.
Pabaiga
Vištiena su pievagrybiais baltame padaže paruošta, skanaus!