Vištiena su pievagrybiais

Autorius:
Loreta

Receptas

Gardi vištiena su pievagrybiais baltame padaže.
Porcijos 4
Paruošti 5 min
Kepti 25 min

Ingredientai

  • 400 g vištienos krūtinėlės filė
  • 8 pievagrybių
  • 2 marinuotų agurkėlių
  • 1 valgomojo šaukšto miltų
  • 1 stiklinės pieno
  • 100 ml. sūdyto sultinio
  • 1 pundelio krapų
  • 10 svogūnų laiškų
  • 20 ml aliejaus
  • 1 žiupsnio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
  • 2 skiltelių česnako

Instrukcijos

  • Gilesnėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įspaudžiame česnako skilteles ir keletą minučių pakepiname.
  • Dedame pjaustytus pievagrybius, išmaišome, užpilame švelniai sūdytu sultiniu ir keptuvę uždengę dangčiu patroškiname 10 minučių.
  • Beriame miltus ir nuolat maišydami supilame pieną, kaitiname iki užvirimo, burokine tarkele įtarkuojame marinuotus agurkėlius, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus.
  • Išmaišome ir keletą minučių patroškiname.
  • Patiekiame su mėgiamu garnyru – aš patiekiau su virtais grikiais.

Pabaiga

Vištiena su pievagrybiais baltame padaže paruošta, skanaus!

Daugiau