Vištienos vyšnaitės

Autorius:
Loreta

Kai užsinori kitų šalių virtuvės patiekalų ir dar ypač ko nors su azijos cinkeliu, o aplink tokių restoranų nėra – tenka žaisti restoraną namuose. Juk visai smagu, kartais pasigaminti ir ko nors netradiciško.

Tikriausiai būtų sudėtinga rasti bent vieną maisto tinklaraštį, kuriame nebūtų vištienos vyšnaičių recepto. Prieš keletą metų kinietiškai ruošta vištiena saldžiarūgščiame padaže buvo ypač populiarus patiekalas. Pirmieji maisto tinklaraštininkai negailėjo ir mielai dalinosi savuoju, pačiu pačiausiu jų receptu. Savoje grupelėje juokavome, kad tuo metu tarsi vyko draugiškos varžytuvės, kas pagamins įdomiau ir skaniau, tad ir mano tinklaraštyje life.lorjus.com vienas pirmųjų parašytų receptų buvo būtent gardžiosios vištienos vyšnaitės.

Taip paruoštas vištienos vyšnaites mūsų šeimyna tiesiog dievina. Jas pagaminti tikrai lengviau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tik neišsigąskite ilgo ingredientų sąrašo, visi maisto produktai paprasti ir neįmatrūs, randami net ir mažiausiose kaimo parduotuvėlėse.

Receptas

Gardžioji vištiena kaip vyšnaitė, patiks jei apsilankę kiniečių restorane, dažniausiai renkatės vištieną saldžiarūgščiame padaže.
Porcijos 4
Paruošti 10 min
Kepti 35 min

Ingredientai

  • 2 gabalėlių vištienos krūtinėlės filė
  • 1 kiaušinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 valgomojo šaukšto sojų padažo
  • 2 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų
  • 1 nepilno arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 ml aliejaus

Padažui:

  • 3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
  • 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio krakmolo
  • 30 ml citrinos sulčių
  • 100 ml vandens
  • 2 saujų žaliųjų žirnelių
  • 2 valgomųjų šaukštų sojos padažo
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šlakelio aliejaus
  • 1 žiupsnio smulkintų svogūnų laiškų

Instrukcijos

  • Vištienos filė supjaustome vieno kąsnio juostelėmis.
  • Dedame į dubenį, įpilame sojų padažo, dedame dvi tarkuotas skilteles česnako, beriame mėgiamų vištienos prieskonių ar tiesiog druskos, įmušame kiaušinį.
  • Gerai išmaišome.
  • Beriame miltus, krakmolą, kepimo miltelius.
  • Gerai išmaišome.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame vištienos gabalėlius, juos apkepame po 4-5 minutes iš abiejų pusių.
  • Geriausia kepti per kelis kartus, į keptuvę nepridedant labai daug vištienos gabalėlių, svarbu, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Atidedame.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame tarkuotas česnako skilteles, trumpai pakepiname.
  • Beriame cukrų, išmaišome ir trumpai pakepiname. Pilame krakmolą tirpintą vandenyje. Nuolat maišydami užviriname.
  • Įdedame pomidorų padažo, įpilame sojos padažo, įspaudžiame citrinos sulčių ir gerai išmaišome, beriame žirnelius, išmaišome, šiek tiek pašildome.
  • Sudedame keptos vištienos gabalėlius, išmaišome ir dar trumpai pašildome.

Pabaiga

Vištienos vyšnaitės paruoštos, patiekiame su virtais ryžiais, skanaus!

Daugiau