Žemaičių blynai

Autorius:
Loreta

Ypatingai skanūs, šiek tiek kitokie žemaičių blynai su sūriu ir vištiena.

Paprasti, bet tikrai gardūs ir sotūs, nesudėtingai paruošiami žemaičių blynai su sūriu ir vištiena. Bulves žemaičių blynams visada stengiuosi išsivirti iš vakaro, ir būtinai verdu jas su lupena, kad išsaugotų daugiau krakmolo. Tuomet į tešlą galima berti mažiau krakmolo ir miltų, o žemaičių blynai gaunasi tiesiog tirpstantys burnoje.

Receptas

Šie žemaičių blynai su sūriu ir vištiena garantuotai patiks tradicinės virtuvės mylėtojams, mėgstantiems pavalgyti skaniai ir sočiai.
Porcijos 5
Paruošti 25 min
Kepti 20 min

Ingredientai

  • 12 su lupena virtų bulvių
  • 2 v.š bulvių krakmolo
  • 3 v.š miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 žiupsnio druskos

Vištienos įdarui:

  • 2 gabalėliai virtos vištos krūtinėlės filė
  • 30 g sviesto
  • 1 v.š grietinės
  • 1 galvutės svogūno
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 10 riekelių lydyto sūrio

Instrukcijos

  • Pirmiausia pasiruošiame įdarą – keptuvėje išlydome sviestą, sudedame smulkiai pjaustytą vištos krūtinėlės filė, kapotą svogūną, pabarstome universalaus prieskonių mišiniu, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Įdedame valgomąjį šaukštą grietinės, išmaišome ir keptuvę uždengę dangčiu keletą minučių patroškiname, atvėsiname.
  • Su lupena virtas ir jau atvėsusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarkele, beriame bulvių krakmolą, miltus, įmušame kiaušinį.
  • Pabarstome druska ir išminkome iki vientisos masės.
  • Aliejumi sudrėkintomis rankomis imame šiek tiek pasiruoštos virtų bulvių masės, suformuojame paplotėlį ant kurio dedame riekelę lydyto sūrio, maždaug 1-2 kupinus valgomuosius šaukštus pasiruošto įdaro, užlenkiame ir suformuojame norimos formos blynus.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame suformuotus blynus su vištiena ir apkepame po 5-6 minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Žemaičių blynai su sūriu ir vištiena paruošti, patiekiame su mėgiamu padažu ar tiesiog grietine. Skanaus!

Daugiau