Žemaičių blynai

Autorius:
Loreta

Gardieji žemaičių blynai, kuriems tikrai sunku atsispirti. Mūsų namuose tai nėra vienas tų patiekalų, kuriuos gaminu labai dažnai, bet prisipažįstu tikrai būna dienų, kai pietums visa šeimyna labai užsinorime būtent žemaičių blynų.

Bulves žemaičių blynams visada stengiuosi išsivirti iš vakaro, ir būtinai verdu jas su lupena, kad išsaugotų daugiau krakmolo. Tuomet į tešlą galima berti mažiau krakmolo ir miltų, o žemaičių blynai gaunasi tiesiog tirpstantys burnoje.

Mūsų šeimynai žemaičių blynai skaniausi su virtos vištienos, trumpai pakepintos kartu su morkomis, įdaru. Gamindama įdarą žemaičių blynams į jį visada įdedu šaukštą grietinės ar įpilu šiek tiek sultinio ar grietinėlės. Tuomet įdaras būna drėgnesnis bei daug skanesnis.

Dažniausiai žemaičių blynus patiekiu labai paprastai – tiesiog su grietine, bet jei daržo lysvėje turiu ridikėlių ir salotų, pagaminu iš jų salotas su grietine, kurios čia tikrai labai tinka.

Receptas

Šie žemaičių blynai su vištiena garantuotai patiks tradicinės virtuvės mylėtojams, mėgstantiems pavalgyti skaniai ir sočiai.
Porcijos 6
Paruošti 20 min
Kepti 25 min

Ingredientai

  • 12 vidutinio dydžio bulvių
  • 3 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 žiupsnio druskos
  • 30 mililitrų aliejaus

Įdarui:

  • 2 gabalėlių virtos vištienos krūtinėlės filė
  • 1 morkos
  • 30 gramų sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto grietinės
  • 1 žiupsnio smulkintų krapų
  • 1 žiupsnio smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 žiupsnio druskos

Instrukcijos

  • Pirmiausia pasiruošiame įdarą – keptuvėje išlydome šiek tiek sviesto, beriame burokine tarkele tarkuotą morką, pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
  • Sudedame smulkiai pjaustytą virtą vištos krūtinėlės filė, įdedame grietinės, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, išmaišome ir keletą minučių patroškiname. Atidedame.
  • Su lupena virtas ir jau atvėsusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarkele, beriame bulvių krakmolą, miltus, įmušame kiaušinį.
  • Pabarstome druska ir išminkome iki vientisos masės.
  • Sudrėkintomis rankomis imame šiek tiek pasiruoštos virtų bulvių masės, suformuojame paplotėlį ant kurio dedame maždaug 1-2 kupinus valgomuosius šaukštus pasiruošto įdaro, užlenkiame ir suformuojame norimos formos blynus.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame suformuotus blynus su vištiena ir apkepame po 5-6 minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Žemaičių blynai su vištiena paruošti, patiekiame su mėgiamu padažu ar tiesiog grietine. Skanaus!

Daugiau