Šniceliai su duona ir grikiais

Autorius:
Loreta

Prieš keletą mėnesių, mieloji draugė Odeta savo IG paskyroje Samčio užrašai pasidalino šnicelių su grikiais receptu. Jos giminės moterų šnicelių receptas mane suintrigavo, nes nors šnicelius aš labai mėgstu ir tikrai gana dažnai kepu šeimynai, bet būtent tokių, su grikiais nebuvau nei gaminusi, nei valgiusi iki šiandien.

O šiandien buvo puiki proga tokių išsikepti, nes nuo pusryčių kaip tik liko nesuvalgytų virtų grikių ir nors ne visus produktus turėjau būtent tokius, kokie nurodyti recepte, ir kepiau ne keptuvėje, o orkaitėje, bet galiu pasakyti, šniceliai su grikiais gavosi nuostabūs.

Receptas

Patiks jaučiantiems nostalgiją mokyklos valgyklos patiekalams.
Porcijos 5
Paruošti 10 min
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 500 g malto kiaulienos kumpio
  • 1 kiaušinis
  • 8 v.š virtų grikių
  • 2 riekės duonos
  • 80 ml pieno
  • 1 galvutė svogūno
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 v.š aliejaus

Instrukcijos

  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, beriame kapotą svogūną, pabarstome druska ir trumpai pakepiname.
  • Duonos riekeles užpilame pienu ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti.
  • Į dubenį dedame maltą kiaulienos kumpį, piene mirkytas duonos riekeles, pakepintą svogūną, virtus grikius, įmušame kiaušinį, beriame mėgiamų prieskonių, maltų kvapiųjų pipirų.
  • Išminkome iki vientisos masės.
  • Iš pasiruoštos masės formuojame maždaug delno dydžio plonus šnicelius, kuriuos dedame ant kepimo skardos.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

Pabaiga

Šniceliai su grikiais ir duona paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru. Aš patiekiau su bulvių koše ir labai gardžiomis morkų ir obuolių salotomis. Jų receptas – ČIA.
*Recepto šaltinis

Daugiau