Tarkuotų bulvių ir kiaulienos kotletai

Autorius:
Loreta

Šeimynai tokie kotletukai labai patinka. Darbo čia nedaug, o skonis – puikus.

Receptas

Mėgstantiems bulvių tarkio patiekalus, cepelinus ar bulvinius blynus, garantuotai patiks.
Porcijos 6
Paruošti 20 min
Kepti 40 min

Ingredientai

  • 500 g malto kiaulienos kumpio
  • 2 kiaušiniai
  • 1 morka
  • 2 riekelės forminės duonos
  • 50 ml pieno
  • 2 galvės svogūno
  • 2 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 6 v.š bulvių krakmolo
  • 7 bulvės
  • 50 ml aliejaus

Instrukcijos

  • Į dubenėlį dedame forminės duonos riekeles, užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, beriame burokine tarkele tarkuotą morką, pjaustytą svogūną.
  • Pabarstome druska, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Atvėsiname.
  • Į dubenį dedame maltą mėsą, piene mirkytas duonos riekels, pakepintas daržoves, įmušame kiaušinį, beriame arbatinį šaukštelį universalaus prieskonių mišinio, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir gerai išminkome.
  • Bulves sutarkuojame burokine tarkele, labai gerai nuspaudžiame išsiskyrusias bulvių sultis.
  • Įtarkuojame vieną galvutę svogūno, beriame arbatinį šaukštelį universalaus prieskonių mišinio, žiupsnelį druskos, du valgomuosius šaukštus bulvių krakmolo, įmušame kiaušinį ir labai gerai išmaišome.
  • Imame maždaug vieną kupiną valgomąjį šaukštą tarkuotų bulvių masės, suformuojame kuo plonesnį paplotelį, ant viršaus dedame maltos mėsos paplotėlį, užspaudžiame suformuodami norimos formos kotletą kurį apvoliojame bulvių krakmole ir iškart dedame į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi.
  • Keptuvę su kotletais uždengiame dangčiu ir kepame apie 8-10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  • Apverčiame kotletus, keptuvę uždengiame dangčiu ir dar kepame apie 8-10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  • Nuimame keptuvės dangtį ir dar pakepame kotletukus apie 1-3 minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Tarkuotų bulvių ir kiaulienos kotletai paruošti. Juos patiekiau su burokėlių mišrainę, kurią gaminau taip. Receptas – ČIA.

Daugiau